Calamar cu orez

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente: 500 g calamar, 300 g orez salbatic, 4 rosii, ulei de masline, otet de mere, 1 foaie de dafin, sare, piper, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel, busuioc.

Mod de preparare a calamarului cu orez:
Calamarul se spala, se taie inele si se pune intr-un castron. Se toarna deasupra otet si apa, se presara sare si piper, se adauga foaia de dafin si se lasa zece minute. Se pune apa la fiert si se adauga un varf de cutit cu sare. Se scot inelele din marinata, se introduc in apa si se fierb sapte minute. Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se prajesc inelele trei minute, apoi se scot cu o paleta si se asaza pe o farfurie. Orezul se caleste timp de cinci minute in ulei incins, se adauga sare si piper, apoi se toarna apa rece cat sa-l depaseasca cu doua degete si se lasa sa fiarba.
Rosiile se curata de coaja, se paseaza si se fierb impreuna cu putin ulei, sare si piper.
Se serveste totul fierbinte, presarat cu patrunjel tocat. Se orneaza cu lamaia taiata felii.
In loc de patrunjel se poate folosi busuioc.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *