Calamar cu sos verde

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
800 g calamar gata curăţat, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 legătură mare de pătrunjel, 2 linguriţe oţet, 1 linguriţă făină, 200 ml ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în ulei de măsline, aproximativ 5 minute, se adaugă calamarul tăiat bucăţele şi se mai lasă 5 minute. Usturoiul şi pătrunjelul se pisează în mojar, pînă devine o pastă. Făina se amestecă cu un pahar de apă, se varsă în mojar, se amestecă bine, se adaugă şi oţetul. Se varsă în tigaia cu calamar şi se amestecă bine, se acoperă şi se lasă acoperit 30 minute pînă cînd calamarul se pătrunde bine.
Se serveşte cald.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *