Cantuccini cu ciocolata
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g faina, 2 lingurite cacao, 1 lingurita praf de copt, 170 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua intregi, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare.
In plus: 150 g migdale intregi (necojite), 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte cald.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in care se incorporeaza migdalele. Se imparte in trei portii mari, din care se formeaza suluri cu diametrul de circa 2,5 cm.
Se bat galbenusurile cu laptele, se ung sulurile si se asaza intr-o tava unsa si infainata. Se coc aproximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade C.
Se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie oblic felii groase de 1/2-1 cm. Se asaza inapoi in tava cu fata taiata in jos si se mai coc 5-7 minute. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
Cantuccini multicolori
Ingrediente:
300 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 160 g zahăr, 3 ouă, 1 vîrf de cuţit sare, 60 g fistic boabe (facultativ), 50 g migdale întregi, 50 g alune prăjite, 50 g fructe glasate, 1 gălbenuş, 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, ouăle şi sarea şi se frămîntă un aluat în care se încorporează, pe rînd, fisticul, migdalele, alunele prăjite şi fructele glasate.
Se împarte aluatul în trei, se fac suluri cu diametrul de circa 2,5 cm şi se aşează pe o tavă tapetată cu hîrtie, lăsînd între ele o distanţă de 3 cm. Se ung cu laptele amestecat cu gălbenuşul de ou şi se coc aproximativ 20 min. la 180 grade C.
Se scot cantuccini din cuptor, se lasă puţin să se răcească şi se taie oblic felii groase de 0,5 cm. Se aşează feliile pe tavă şi se mai dau 5-7 min. la cuptor.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol