Caracatiţă cu cartofi şi chili

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg caracatiţe semipreparate, 1 ceapă albă, 4 caţei de usturoi, 1/2 lămîie, 3-6 ardei chili uscaţi, 2 linguri cu ulei de măsline, 50 ml vin alb demisec, 1 conservă mică de roşii curăţate, 1 lingură cu smîntînă, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate, sare, piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Caracatiţele se taie în bucăţi mari de 3 cm, ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se zdrobeşte.
Ardeii se curaţă de sîmburi şi se zdrobesc.
Uleiul se pune într-o tigaie mare la încins şi se prăjeşte puţin ceapa, se adaugă caracatiţele şi se prăjesc 5 minute amestecînd continuu. Dacă se formează zeamă, se prăjeşte atîta timp pînă ce aceasta se evaporă.
Usturoiul şi ardeii se pun în tigaie. Se sărează şi se piperează. Roşiile se zdrobesc şi se pun în tigaie. Se toarnă vinul. Tigaia se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute.
Se adaugă apoi caperele şi se fierbe încă 10 minute, fără capac, pînă ce sosul este gros.
Deasupra se adaugă smîntînă, frunze de pătrunjel şi zeamă de lămîie.
Se serveşte cu cartofi înabuşiţi.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *