Caracatiţă cu lămîie

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg caracatiţă, 1 lămîie, 5 căţei usturoi, 150 ml vin alb, 1 foaie de dafin, 1 legatură de pătrunjel, 1 vârf de linguriţă cu salvie uscată, 100 ml ulei de măsline, sare, piper.
 Mod de preparare:
Se curaţă caracatiţa, se freacă cu sare şi se bate carnea ca la şniţel.
În apă clocotită, adăugăm o foaie de dafin, vinul, sare şi un căţel de usturoi curăţat, introducem caracatiţa şi o lăsăm la fiert timp de o oră.
O încercăm dacă este fiartă împungând cu furculiţa.
După fierbere, se taie caracatiţa în bucăţi pe care le punem într-un vas.
Pregătim un sos din zeama de lămâie cu ulei de măsline, usturoi, pătunjel tocat mărunt, salvie, sare şi piper.
Amestecăm carnea de caracatiţă cu sosul, apoi lăsăm compoziţia la rece timp de 10 ore înainte de a fi servită.
Se serveşte cu o garnitură din cartofi dulci, natur.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *