Caracatiţă cu sos de roşii

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente: Caracatita, 1 ceapa mare sau doua mai mici, suc de rosii, 1 pahar de vin alb, putin usturoi (la alegere), sare, piper.

Modul de preparare a caracatitei cu sos de rosii: In primul rind se pune la fiert caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa. Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e sarata de la natura. Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, se ia de pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa. Se pune caracatita taiata cubulete. Se pune sare cu grija, sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *