Cartofi cu sos de carne

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Ingrediente Cartofi cu sos de carne: Pentru cartofi: 6 cartofi, 3 fire ceapa verde, 2 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 lingurita boia de ardei, sare sau vegeta, ulei Pentru sosul de carne: 2 piepti de pui, 1 legatura ceapa verde, 1 ardei gras, 1 rosie, 1 lingurita bulion, piper, sare sau vegeta, 2 linguri patrunjel tocat marunt, 2 linguri ulei.

Mod de preparare:
Cartofii: se curata cartofii de coaja si se spala, apoi se taie in cubulete mici si se pun la prajit intr-o tigaie adanca cu ulei. Cand sunt aproape gata se adauga ceapa tocata, ardeiul taiat fideluta si rosia. Daca este nevoie se adauga un strop de apa, doar in caz daca ati ramas fara ulei in tigaie. Dupa ce ardeii s-au inmuiat putin se adauga usturoiul pisat ca pentru mujdei, boiaua, sarea si patrunjelul. Se mai amesteca putin si se poate lua de pe foc. Sosul: se toaca ceapa verde si se caleste in ulei cateva secunde, se adauga ardeiul taiat fidelute, rosiile tocate marunt iar apoi carnea taiata cubulete. Se adauga apa atat cat sa acopere carnea. Cand carnea este aproape gata se adauga sarea, patrunjelul si bulionul. Sse lasa la foc pana carnea este fiarta. Carnea nu ar trebui sa aiba prea multa apa la sfarsit, ci un sos gros.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *