Cartofi gratinaţi cu ton şi praz

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente Cartofi gratinaţi cu ton şi praz: 500 g cartofi, un praz potrivit (aprox.120 g), 1 conservă de ton (în apă), 100 ml lapte, 1 lingură muştar, 80 ml smîntînă, sare, piper, cimbru, unt cît o nucă.

Cum se preparara:
Cartofii se fierb în coajă, se răcesc, se curăţă şi se taie rondele. Prazul se taie şi el rondele, se opăreşte vreme de cîteva minute, se pune sub un jet de apă rece şi se scurge. Tonul se scurge bine de apă şi se fărîmiţează. Un vas termorezistent (Jena) se unge cu unt şi în el se aşează în straturi cartofii, peştele şi prazul. Smîntîna, muştarul şi laptele se amestecă şi se toarnă peste cartofi. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se dă la cuptorul preîncălzit, la mijloc, la 175°C (foc potrivit) timp de 30 min.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *