Casa de Pensii Dambovita - Stamate Gheorghe trimis in judecata

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STAMATE GHEORGHE, director coordonator adjunct al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 18 aprilie – 4 mai 2010, inculpatul Stamate Gheorghe, în calitate de director coordonator adjunct al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, având ca atribuţii coordonarea Direcţiei Stabiliri şi Plăţi Prestaţii, a pretins de la un denunţător, direct sau prin intermediul soţiei acestuia, suma de 1.000 euro în schimbul aprobării, cu prioritate, a unui dosar prin care denunţătorului i se acorda indemnizaţia reparatorie la care era îndreptăţit în baza Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 ( Legea nr. 341/2004).Aprobarea dosarului respectiv impunea şi emiterea deciziei privind stabilirea cuantumului indemnizaţiei şi plăţii acesteia, în valoare de 97.268 lei.
La data de 28 mai 2010, inculpatul Stamate Gheorghe a fost prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie în timp ce primea de la persoana denunţătoare suma de 1.000 euro, în scopul menţionat mai sus.
În ziua de 29 mai 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore şi la aceeaşi dată, Tribunalul Prahova a hotărât arestarea preventivă a inculpatului Stamate Gheorghe pe termen de 29 de zileComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *