Casa de Pensii Dambovita - mita la director

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări faţă de inculpatul STAMATE GHEORGHE, director coordonator adjunct al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în calitatea susmenţionată, în zilele de 18 şi 21 aprilie, respectiv de 4 mai 2010, inculpatul Stamate Gheorghe a pretins unui denunţător, personal sau prin intermediul soţiei acestuia, suma de 1.000 euro, pe care a primit-o la data de 28 mai 2010, în schimbul aprobării unui dosar prin care denunţătorului i se acorda indemnizaţia reparatorie la care era îndreptăţit în baza Legii nr. 341/2004. Aprobarea dosarului respectiv impunea şi emiterea deciziei privind stabilirea cuantumului indemnizaţiei şi plăţii acesteia, în valoare de 97.268 lei.La data de 28 mai 2010 inculpatul Stamate Gheorghe a fost prins în flagrant delict de către procurorii anticorupţie, în timp ce primea de la persoana denunţătoare suma de 1.000 euro, în scopul menţionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 29 mai 2010 procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore.
La data aceeaşi dată, Tribunalul Prahova a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *