Casa saracie civilizatie vremea medic 2011 speranta ue boboteaza stiri ziare Vaslui

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

La Casa saraca… nici banii nu trag!

Un nou act normativ reaseazã modul în care sunt alocate fondurile din Sãnãtate. Astfel, 60% din contributiile dintr-un judet vor rãmâne la casa judeteanã din acel judet. Dacã aceasta va fi principala sursã de finantare a serviciilor medicale, la nivelul judetului Vaslui, va fi jale, având în vedere faptul cã, la noi, contributiile reprezintã doar 45% din totalul cheltuielilor.

Civilizatie pentru înca un sfert de Bârlad

Dupã zeci de ani de mers pe drumuri ca din Evul Mediu si, la fiecare ploaie, de înotat prin noroaie, circa 20.000 de locuitori ai Bârladului vor avea, în sfârsit, strãzi si trotuare asfaltate, demne de secolul XXI. Contractul a fost semnat si are ca termen de finalizare 36 de luni de la data demarãrii, în luna iunie, a lucrãrilor.

Medicii de familie, «executati» de noul contract cadru

Anul 2011 începe cu vesti neplãcute pentru medicii de familie. Acestea sunt date de prevederile contractului cadru care modificã modul de finantare, crescând de la 30 la 50% valoarea oferitã pentru servicii, în detrimentul finantãrii pe numãrul de pacienti înscrisi pe liste. Mãsura li se pare medicilor nedreaptã, în conditiile în care, spun ei, sunt nevoiti sã presteze foarte multe servicii neplãtite.


     Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,


Singura speranta, banii Uniunii Europene

Ieri, la Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a avut loc prima din cele patru întâlniri programate cu primarii din judet în vederea întocmirii bugetului pe anul 2011. Cu bani mai putini la dispozitie, presedintele CJ, Vasile Mihalachi, spune cã, în acest an, prioritate vor avea proiectele si programele care îndeplinesc minim douã cerinte: implicã bani atrasi de la Uniunea Europeanã si creeazã noi locuri de muncã.

Botezul Domnului – Boboteaza

Pe 6 ianuarie, Biserica Ortodoxã sãrbãtoreste botezul Domnului sau, asa cum i se spune în popor, Boboteaza. Aceastã zi marcheazã sfârsitul sãrbãtorilor dedicate Crãciunului si Anului Nou. Consideratã una dintre cele mai mari sãrbãtori ale anului, Boboteaza îmbinã credinta crestinã de sfintire a apelor cu traditiile poporului.

Elevii scolilor de jandarmi fac practica în judetul Vaslui

În perioada 3 ianuarie – 13 februarie, elevii anului II din Scolile Militare de Subofiteri Jandarmi Drãgãsani si Fãlticeni vor executa stagiul de practicã în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui. Astfel, 14 elevi ai scolilor militare au fost repartizati atât la Detasamentul mobil, cât si în cadrul sectiilor Bârlad si Husi.

Spitalele din Vaslui nu se desfiinteaza, nu se comaseaza

Comasarea sau desfiintarea spitalelor a fost subiectul unei întâlniri dintre reprezentantiii Directiei de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui, primarii si directorii spitalelor din Murgeni, Negresti si Tutova si prefectul judetului, Csaba Levente Szekely. În cadrul întâlnirii s-a analizat activitatea spitalelor, s-au prezentat indicatorii de performantã ai unitãtilor sanitare, cheltuielile si eficienta.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *