Cataif cu frisca

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Cataif cu frisca: Foaia: 3 oua, cca 270 g faina.
Siropul: 200 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom.
Umplutura: 1 kg frisca.

Mod de preparare:
Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taietei se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, pe jumatatea cealalta se pune un strat de 3-4 cm grosime de frisca pe ea se pun patratele in ordinea in care au fost, dupa forma lor trecind cu cutitul prin frisca se taie si foaia de dedesubt.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *