Cerere xerox instanta

Cereri  |  0 comentarii

Uimitor, dar mai sunt avocati care cer un model de cerere xerox instanta pentru xeroxare dosar sau mai exact eliberare copii dupa documente.

La fel am scris un articol despre o directoare a Casei de Sanatate Braila (jurista la baza) care solicita firmelor nici mai mult ca la un anumit dosar sa existe copii xerox dupa nu stim ce documente.

Am intrebat: Noi cei care avem copiatoare Minolta, Kyocera sau alte marci ce facem? Ne cumparam unul marca Xerox si dupa aceea depunem dosarul? :)

Totusi, ce pretentie sa avem cand inclusiv portalul Ministerului Justitiei gazduieste astfel de "trasnai". Dupa o simpla cautare pe Google "cerere eliberare copii dosar" vi se va afisa pe primul loc urmatorul rezultat:

Judecătoria TURNU MĂGURELE - Bine de ştiut
portal.just.ro/329/SitePages/bine.aspx‎
Acte necesare pentru eliberarea de COPII XEROX DE PE ÎNSCRISURI DIN. DOSAR: cerere formulată de petent...

Pai, daca ar fi sa ne luam dupa Legea marcilor si drepturilor de proprietate intelectuala, firma detinatoare a marcii XEROX nu ar beneficia de protectie in Romania deoarece cuvantul este uzual incat se confunda cu cuvantul copie.

Revenind la subiectul real al materialului va instiintam ca nu toate instantele de judecata sunt ca cea din Turnu Magurele, de aceea va prezentam ce afiseaza site-ul Tribunalului Maramures:

"Dosarele şi evidenţele instanţei privitoare la activitatea de judecată pot fi consultate de persoanele care justifică un interes legitim, cu respectarea ordinii de solicitare şi a măsurilor de asigurare a integrităţii documentelor.
Documentele se studiază numai în arhivă, după identificarea solicitantului, prin verificarea actului de identitate, a procurii sau a delegaţiei şi notarea numelui şi prenumelui acestuia.
Au prioritate la consultarea dosarului cauzei, în următoarea ordine: avocaţii, părţile sau reprezentanţii părţilor, experţii şi interpreţii desemnaţi în cauză.

Cererile de eliberare a copiilor şi certificatelor sunt supuse taxelor de timbru prevăzute de lege, după cum urmează:
-cererea pentru eliberarea de copii de pe înscrisurile aflate la dosar se taxează cu 1 leu/pagină şi timbru judiciar de 0,15 lei/act;
-cererea pentru eliberarea de copii de pe hotărârile judecătoreşti se taxează cu 2 lei/hotărâre şi timbru judiciar de 0,15 lei;
-cererea pentru eliberarea certificatelor se taxează cu 1 leu şi timbru judiciar de 0,15 lei."

Pentru cei care nu au absolvit o facultate de drept, va prezentam un model de cerere de eliberare a unor copii din dosarul de judecata:

Model de Cerere eliberare copii de pe actele de la dosarDosar nr.........

Catre
(denumirea instantei de judecata)
                 
Domnule Presedinte

Subsemnatul...................., in calitate de .......in acest dosar, va solicit eliberarea urmatoarelor copii din dosarul cu nr. de mai sus:
1. ......................................................................................................
2. ......................................................................................................
3. ......................................................................................................

Atasez prezentei cereri dovada achitarii taxei de ... (nota: 1 leu/pagina) si a timbrului judiciar in valoare de ... (nota: 0.15 lei/act).

Domnului Presedinte al ___________Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *