Cetatea Rasnov din Brasov va fi redeschisa vizitatorilor - Ziare Brasov

Stiri Brasov  |  0 comentarii

Cetatea Rasnov va fi redeschisa vizitatorilor

În prima luna turistii vor putea vizita cetatea fara a plati bilet de intrare. Pentru a fi în deplina siguranta vizitatorii, autoritatile râsnovene au amenajat trasee securizate
Dupa o pauza de zece luni, Cetatea Râsnov va fi redeschisa publicului vizitator. Acest lucru se va produce începând cu data de 4 august, iar pâna la sfârsitul acelei luni intrarea va fi libera. De-abia din 1 septembrie va fi perceputa din nou taxa de intrare. Si pentru a fi exploatat la maximum acest obiectiv istoric si turistic, pe tot parcursul lunii august si începutul lunii septembrie, aici si în oras vor fi organizate mai multe evenimente culturale, artistice, istorice si de divertisment. Pentru ca turistii sa poata vizita Cetatea Râsnov în conditii de siguranta, au fost create trasee speciale. „Îmi pare rau ca atâta timp am fost nevoiti sa tinem cetatea închisa, dar a fost mai bine, pentru a nu se produce vreo tragedie. Acum însa revenim la normalul de dinainte si în scurt timp speram sa ne apucam si de lucrarile ample de restaurare” a declarat primarul orasului Râsnov, Adrian Vestea.
Tone de piatra au fost scoase pentru a fi eliminat pericolul unor prabusiri
De mai bine de o luna, în cetate se lucreaza la eliminarea unor constructii facute de fostul administrator, SC Drumuri Publicitare SA, în special la zidurile care acopereau doua rezervoare de apa. Acele ziduri puteau în orice moment sa cada, asa cum au spus mai multi specialisti în ultimele luni. Traseul securizat este delimitat cu plase si gardulete, fiind eliminate acele zone în care, în trecut s-au produs alunecari si prabusiri ale zidurilor. „În cetate a avut loc curatenia generala. S-au eliminat sute de tone de piatra, o parte au ramas pentru a fi folosite apoi pentru restaurare, s-a eliminat lemn putred si am facut descarcarea de sarcina arheologica în locurile unde va începe restaurarea. Asteptam acum si banii de la Ministerul Culturii pentru a începe lucrarile propriu-zise de restaurare”, ne-a explicat directorul Directiei de Cultura din Primaria Râsnov, Nicolae Pepene.


sursa: bzb.ro
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *