Chifle dulci simple, cu nuci
Ingrediente: - 1 1/2 pahar lapte - 5 galbenusuri - 1 1/2 pahar zahar - 1 kg faina - 300 g unt sau margarina - 40 g drojdie - 1/2 lingurita sare; pentru ungerea chiflelor: - 1 lingura smantana - 1 lingura faina - 1 lingura unt - 1-1 1/2 linguri zahar.
Mod de preparare:
Drojdia se desface in lapte cald, se adauga jumatate din cantitatea de faina si se face plamadeala. Cand a crescut pana si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se pune restul de faina si aluatul se framanta. Apoi se adauga untul topit sau margarina si se framanta aluatul pana se desprinde de peretii vasului.Apoi se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scandura si se fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smantana, faina, unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 ede minute.
Chifle cu crema de nuci
Ingrediente:
4-5 chifle, 100 g nuci, un ou, 2 linguri de smantana sau o lingura de unt, un pahar de lapte, putin untdelemn, pesmet.
Pentru sos: 2 pahare de vin alb, 4-5 linguri de zahar, coaja de la o lamaie, praf de scortisoara, un plic de zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se taie chiflele in doua si se inmoaie usor in lapte. Li se scobeste miezul si se amesteca cu nucile prajite usor in cuptor si apoi pisate, cu oul si smantana sau untul. Cu acest amestec se umplu jumatatile de chifle, se lipesc doua cate doua, se dau prin ou si pesmet si se prajesc in unt. Sosul de vin: se pune la fiert vinul cu zaharul, coaja de lamaie (nerasa), zaharul vanilat si praful de scortisoara. Se strecoara si se raceste.
Chiflele umplute se servesc cu acest sos.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol