Cinci firme pe zi intra in insolventa

Stiri Craiova si Dolj  |  0 comentarii

Cinci firme pe zi intra in insolventa

Numarul de dosare de insolventa înregistrate pe rolul Tribunalului Dolj creste de la o luna la alta. Media este de 101 firme pe luna, aproximativ la fel ca în 2009. Cele mai multe provin din constructii si din sectorul alimentar. Acum este la moda ca debitorul sa-si ceara insolventa. Aproape 200 de companii sunt în insolventa din proprie initiativa.

Multe dintre firmele doljene sunt departe de a trece peste criza. Dosarele de insolventa intrate pe rolul instantei au aceeasi frecventa ca si în 2009, ceea ce arata ca economia locala înca nu si-a revenit, ba chiar se adânceste în criza. Numarul dosarelor de insolventa înregistrate pe rolul Tribunalului Dolj pe primele cinci luni ale anului a fost de 506. În medie, 101 firme intra în insolventa în fiecare luna. Daca mergem cu analiza mai departe, înseamna ca în fiecare zi lucratoare circa cinci firme cad în capcanele insolventei, „secerate“ de datorii.
În lipsa pietei de desfacere a produselor sau de prestare a serviciilor, companiile doljene ajung sa îsi ceara singure insolventa, pentru a scapa de creditori, de banci, de furnizori, de Fisc si altele.

sursa: gds.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *