Ciocanele picante

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Ingrediente Ciocanele picante: ciocanele de pui, cascaval, ou, bait cu lapte pentru macerat.
 
Mod de preparare:
Se face mai intai un bait, care poate fi folosit la mai multe feluri de carne, dintr-un litru de lapte, la care se adauga o lingura de curi, o lingura de boia iute, o lingura de scortisoara, o ceasca de bulion sau 250 ml de suc de rosii, o lingurita de piper pisat, 2 linguri de frunze de busuioc taiate marunt. Se toarna intr-un vas impreuna cu o jumatate de lingura de sare gronjoasa. Dupa ce ne-am convins ca sarea s-a dizolvat se pun ciocanle pana baitul depaseste doar cu un deget carnea. La fel se procedeaza si cu alte carnuri numai ca tipul de macerat este diferit: pestele se tine circa 3-4 ore,carnea de pasare se tine circa 6-8 ore, carnea de porc 12-16 ore iar carnea de vita si vanat circa 24-48 de ore. Bineanteles ca vasul cu carnea pusa la bait se tine la rece in frigider. Carnea se scoate si asa uda se tavaleste prin cascaval dat prin razatoare si condimentat cu boia iute de ardei dupa preferinta, apoi dat prin compozitie de pane si in fine prin fulgi de cereale sau cipsuri, bine maruntiti si pusi la prajit in tigaia cu ulei incins, asa cat sa treaca jumatate de partea cea mai groasa a ciocanelelor. Cat se prajesc ciocanelele focul va fi dat la potrivit, astfel incat sa se patrunda si carnea, avand grija sa se intoarcc ciocanelele astfel incat sa se rumeneasca uniform.

Mod de servire: Nu prea imi place sa dau sfaturi la aceasta rubrica , las la imaginatia si cunostintele culinare ale fiecaruia, dcar ca, neaparat, trebuie alaturi si o bere rece sau un vin roze...


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *