Ciolan la cuptor cu varza calita in cosulete de spaghete - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
o varza acra mare, 2 buc. ciolane dezosate, 2 buc. ceapa mare, 3 buc. morcovi mari, 2 buc. patrunjel mare, o sticla de bere, 1 pachet de spaghete, sare, piper, ulei, maiorana, curry, mustar, un pahar de vin alb, 50 gr. cascaval 200 gr. kaizer.
 Mod de preparare:

Dupa ce se dezoseaza cele doua ciolane, se umple fiecare fasie de carne cu cubulete de kaizer si cu o felie de cascaval.Se condimenteaza cu piper, oregano, sare, maiorana si curry. Se ruleaza carnea, se fixeaza cu betisoare si se aseaza intr-o tava. Apoi se unge carnea cu mustar si in tava se taie rondele de morcovi si patrunjel, precum si de ceapa. Se stropeste totul cu putin ulei si se toarna sticla de bere peste. Se pune la cuptor pentru o ora - o ora si jumatate. Garniturase prepara astfel: se fierbe un pachet de spaghete, dar cu grija sa nu se lipeasca. Este recomandat sa se rupa in doua cind se pun in apa. Dupa ce au fiert spaghetele, cu ajutorul unui polonic mai mare si al unei strecuratoare se formeaza cosulete din spaghete care se prajesc in ulei pina cind devin maronii si crocante. Se poate apasa mai tare cutitul cind se scot cosuletele din polonic. Intre timp, se pregateste si varza. Se pune la calit cu putin piper, foi de dafin, sare, daca e necesar si un paharel de vin.

 
 

Mod de servire:Se ajeaja intr-o farfurie doua cosulete de spaghete umplue cu varza, se aseaza carnea langa cosulete, la fel si legumele fierte si calite.





Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *