Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 
Ingrediente:
300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, o ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, o lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.
 Mod de preparare:
Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierb circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa. Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea. Cînd carnea şi zarzavatul sînt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime. Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completînd lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă cîteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *