Ciorba de maruntaie de miel

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Ciorba de maruntaie de miel
Ingrediente:
1/2 kg maruntaie de miel, 1-2 oua, 2 cepe, un morcov, 1/2 pastarnac, 1/2 radacina patrunjel, 3-4 rosii, sare, 1l apa, 3/4 l zeama de varza, o ceasca orez, patrunjel si marar verde
Mod de preparare:
Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cand sunt oase ramase de la mancare, se spala si se fierb mai intai, apoi se ia spuma, dupa care se introduce zarzavatul. Cand totul este bine fiert, se strecoara supa si se aseaza din nou la foc. Maruntaiele bine curatate, ca sa nu ramana vre-un rest de intestin, se spala si se oparesc in apa clocotita. Se aseaza in strecuratoare pentru a se scurge bine de toata apa, apoi se taie in bucatele mici si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 30-40 de minute. Se fierb intr-un vas 3/4 l zeama de varza si se ia spuma, dupa care se rastoarna in oala cu ciorba. Se adauga si orezul, care a fost bine spalat. Dupa cateva clocote, ciorba este gata. Se da oala la o parte, se potriveste cu sare si acreala. In cazul cand nu este suficient de acra, se adauga zeama de lamaie. Pe deasupra se presara marar si patrunjel verde tocate marunt.


Ciorba de miel (bors de miel)
Ingrediente:
capul, oase de miel 250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina) verdeata pentru ciorba de miel: tarhon, leustean 1 ceapa 500 ml bors 1 lingura orez 100 ml smantana 1 galbenus 2 linguri ulei sare.
Mod de preparare:
La ciorba de miel se folosesc in special partile osoase: capul de miel, oasele pulpelor, pieptul, gatul. Acestea se pun intr-o oala de 5 litri cu 2 litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa difuzeze in apa iar ciorba de miel sa iasa mai gustoasa. Intre timp se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga si zarzavatul tocat cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel impreuna cu apa in care au stat si 1 lingurita de sare. Ciorba de miel se fierbe 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, se adauga orezul si dupa inca 15 minute, 1/2 litru de bors. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se gusta apoi de sare, se stinge focul si se adauga la ciorba de miel smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata - tarhon si leustean. Se acopera si se tine calda pana in momentul servirii.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *