Clase desfiintate si scoli inchise in Mures - Ziare Mures

Stiri Mures  |  0 comentarii

Clase desfiintate si scoli inchise

25 de scoli rurale isi vor inchide portile incepand din acest an scolar. Motivul: nici un elev inscris. In alte scoli, unde numarul de elevi intr-o clasa nu ajunge la 25, cursurile se vor tine simultan.
Scoala Generala din Maioresti, Scoala din Deleni-Ideciu, sau Tirimioara sunt numai cateva dintre unitatile de invatamant care vor fi de domeniul trecutului. Pe cand unele scoli se inchid din lipsa de elevi, altele au copii inscrisi, insa procesul educational se desfasoara in conditii grele. In judetul Mures, peste 90 % din unitatile de invatamant sunt autorizate din punct de vedere sanitar, sustine inspectorul general. Aproximativ 50 de scoli sunt in curs de autorizare, iar 30 nu vor fi autorizate nici pana la inceperea scolii.
Din lipsa banilor multi copii vor fi nevoiti sa invete in cladiri vechi care n-au mai fost reabilitate de zeci de ani si sa foloseasca latrina. Totusi, sustine inspectorul general, inainte sa inceapa scoala vor fi facute lucrari minime ca aceste conditii sa fie cat de cat acceptabile.

Sursa: tvmures.ro

06.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *