Cluj-Napoca, exceptia de pe piata imobiliara din Romania. Preturile apartamentelor au crescut usor, in luna iulie - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Cluj-Napoca, exceptia de pe piata imobiliara din Romania. Preturile apartamentelor au crescut usor, in luna iulie

Cluj-Napoca reprezinta in continuare exceptia de pe piata imobiliara din Romania, aici inregistrandu-se, si in luna iulie, sub influenta evolutiei preturilor apartamentelor noi, o usoara crestere, de 0,1%, in ciuda faptului ca apartamentele vechi s-au ieftinit.
Valoarea medie inregistrata la nivel national, 1.151 euro/mp util, reprezinta un nou nivel minim al ultimilor ani pentru segmentul rezidential. Pe parcursul lunii iulie au fost inregistrate scaderi in aproape toata tara. Cea mai accentuata rata de scadere, de 3,2%, a fost resimtita in Brasov, in timp ce la Bucuresti preturile au scazut cu cu 2,4%. In Iasi si Constanta, ritmul de scadere a fost moderat : 1,9%, respectiv 1,4%.
In Cluj-Napoca, in luna iulie, preturile apartamentelor au crescut usor, cu 0,1%, continuand astfel tendinta de crestere inregistrata in luna precedenta. Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru a saptea luna din an prezinta o valoare medie de 1.023 euro/mp util pentru apartamentele din Cluj-Napoca. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea actuala este usor mai scazuta. De remarcat, totusi, ca in luna iulie rata de crestere a fost mult mai mica decat in lunile precedente. Apartamentele noi sunt cele care au tras piata in sus in aceasta luna, pretul acestora a crescut cu 1,8% ajungand la 984 euro/mp util. Pretul apartamentelor vechi a scazut dupa o perioada mai mare de crestere in intervalul analizat.

Sursa: clujeanul.gandul.info

04.08.2010
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *