Comisia de munca din Camera Deputatilor a decis modificarea varstei de pensionare !

Stiri Ploiesti Prahova  |  0 comentarii

Comisia de munca din Camera Deputatilor a decis modificarea varstei de pensionare!

PSD si PNL au votat, ieri, in Comisia de munca din Camera Deputatilor, la reexaminarea Legii pensiilor, un amendament comun, care prevede modificarea varstei de pensionare. Acesta prevede ca varsta standard de pensionare este de 60 de ani pentru femei si 64 de ani pentru barbati. Deputatii coalitiei parasisera anterior sedinta Comisiei de munca, reunita pentru reexaminarea Legii pensiilor.
"Varsta standard de pensionare este de 60 de ani pentru femei si 64 de ani pentru barbati. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare", se precizeaza in amendamentul votat de deputatii PSD si PNL. Totodata, amendamentul respectiv prevede ca "stagiul minim de cotizare este de 10 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati", reducandu-se astfel termenul de 15 ani prevazut in forma initiala.
De asemenea, amendamentul prevede ca "stagiul complet de cotizare este de 30 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati", reducandu-se astfel de la 35 ani, cat se prevedea in proiectul de lege trimis spre reexaminare.

Sursa: Prahova Business

23.11.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *