Conducerea primariei Laslea, trimisa in judecata

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Conducerea primariei Laslea, trimisa in judecata

 Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecata a inculpatilor: Serb Gheorghe, primar al comunei Laslea, judetul Sibiu si Jeleriu Gheorghe, viceprimar.
Cei doi sunt acuzati de urmatoarele infractiuni:
- complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea si
- fals intelectual;
Conform DNA, La data de 10 mai 2007, inculpatul Gangal Iosif a prezentat la A.P.I.A. Medias un contract de închiriere fals, modalitate în care a obtinut în mod nelegal suma de 21.690,92 lei reprezentând subventia comunitara FEGA.
Contractul de închiriere utilizat a fost întocmit în fals de inculpatii Serb Gheorghe, Jeleriu Gheorghe si Dudas Lucian Marius în calitate de primar, viceprimar si respectiv secretar al Primariei Laslea, judetul Sibiu si semnat de Gangal Iosif si continea mentiuni nereale, în sensul ca acesta din urma ar fi închiriat de la Primaria Laslea suprafata de 200 ha de pasune, în conditiile în care pasunea era exploatata de toti crescatorii de animale din comuna respectiva.
Agentia pentru Interventie si Plati pentru Agricultura – Centrul Judetean Sibiu s-a constituit parte civila în cauza cu suma de 22.829,03 lei.

sursa: turnulsfatului.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *