Contract de colaborare cu persoane fizice

Contract Vanzare-Cumparare   |  4 comentarii

Exemplu de contract de colaborare cu persoane fizice, model recomandat la incheierea unui contract de colaborare cu o persoana fizica. Notiuni existente in Codul Fiscal despre colaborare:
 • Veniturile obţinute de avocaţii stagiari în baza contractelor de colaborare precum şi avocaţii salarizaţi în interiorul profesiei sunt considerate venituri din activităţi independente.
 • Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală sunt venituri realizate din valorificarea drepturilor industriale, cum ar fi: invenţii, mai puţin realizările tehnice, know-how, mărci înregistrate, franciza şi altele asemenea, recunoscute şi protejate prin înscrisuri ale instituţiilor specializate, precum şi a drepturilor de autor, inclusiv a drepturilor conexe dreptului de autor. Veniturile de această natură se supun regulilor de determinare pentru veniturile din activităţi independente şi în situaţia în care drepturile respective fac obiectul unor contracte de cesiune, închiriere, colaborare, cercetare, licenţă, franciză şi altele asemenea, precum şi cele transmise prin succesiune, indiferent de denumirea sub care se acordă, cum ar fi: remuneraţie directă, remuneraţie secundară, onorariu, redevenţă şi altele asemenea. Poate fi si un contract colaborator.

Comentarii facebook

4 Comentarii la articol

 • gabriela

  09 Noiembrie 2009, 08:05

  1

  contractele de colaborare cu persoane fizice pot inlocui contractele de prestari servicii?

 • 25 Februarie 2010, 17:05

  2

  doresc abonare

 • 19 Martie 2013, 13:46

  3

  unde se inregistreaza contractele de colaborare cu persoane fizice ?

 • aurelian

  09 Aprilie 2013, 21:29

  4

  ce pot face daca nu imi presc bani in urma prestarii unui munci cu , contract de colaborare ...si au trecut 2 luni si nici un semn ca as lua vrun ban .

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *