Cotlete de miel cu legume

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Cotlete de miel cu legume
Ingrediente:
1 conopida mica (aproximativ 500 g), morcovi, sare, 2 catei de usturoi, 2 lingurite piper verde, 250 ml de vin alb, 125 g zahar, 2 linguri curry, 4 cuisoare, 4 cotlete duble de miel, piper, 2 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se spala si se curata conopida si se despart buchetelele. Se curata si se spala morcovii si ambele se fierb 6 minute in apa cu sare. Se scurg si se dau la rece. Morcovii se taie marunt. Se curata usturoiul si se taie felii. Piperul verde se marunteste. Se fierbe 10 minute otetul cu zaharul, curry, cuisoare, usturoi si piper verde. Legumele se acopera cu zeama si se dau la rece 24 de ore, amestecandu-se din cand in cand. Se spala cotletele, se sterg, se condimenteaza cu sare si piper. Se prajesc in ulei pe fiecare parte cate 3 minute. Se lasa sa se scurga legumele marinate si se servesc drept garnitura.


Cotlete de miel cu tsatsiki
Ingrediente:
600 g cartofi mici, 4 linguri ulei, sare, piper, 1/2 castravete, 250 g branza de vaci, 3 linguri iaurt, 4 fire cimbru proaspat (sau 1/2 lingurita cimbru uscat), 8 cotlete de miel (circa 75 g), 1/4 ardei iute, suc de lamaie, cimbru proaspat.
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spala si se taie jumatati sau sferturi, in functie de marime. Intr-o cratita se incing 2 linguri de ulei in care se prajesc cartofii aproximativ 20 minute, amestecandu-se din cand in cand, dupa care se sareaza si se pipereaza. In acest timp se spala castravetele, se curata, se lasa cateva felii deoparte, pentru ornat, restul deconjindu-se si razandu-se pe razatoarea cu orificii mari. Pentru tsatsiki: branza de vaci se amesteca impreuna cu iaurtul, se sareaza, se pipereaza dupa gust si se incorporeaza castravetii rasi. Se spala cimbrul, se sterge si se toaca. Se spala cotletele, se sterg cu un prosop de bucatarie si se cresteaza in mai multe locuri stratul de grasime. Ardeiul iute se spala, se taie si se curata de seminte. Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei in care se prajesc cotletele, circa 2 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza cu sare, ardei iute, cimbru si suc de lamaie.
Mod de servire: Se servesc impreuna cu tsatsiki, cartofii si garnitura de castraveti, peste care se presara cimbru proaspat sau se pudreaza cu cimbru uscat si macinat.


Cotlete de miel pane
Ingrediente:
50 g faina, 50 g cascaval ras, 12 cotlete de miel (aproximativ 50 g fiecare), cimbru uscat, rozmarin uscat, sare, piper, putina faina, 1 ou, 3 linguri ulei masline, 1 legatura ceapa ciorii, 2 cepe, 1 lingura unt, 1 lingura zahar, 100 ml vin alb, 2 linguri smantana.
Mod de preparare:
Se amesteca faina si cascavalul ras. Se spala cotletele, se sterg si se presara cu cimbru, rozmarin, sare si piper, apoi se dau prin amestecul de mai sus. Se prajesc in ulei 3 minute pe fiecare fata. Ceapa si ceapa ciorii se taie rondele. Ceapa se caleste in unt, se presara sare si piper si se stinge cu vin. Se inabusa 5 minute, dupa care se adauga smantana si ceapa ciorii. Legumele se aranjeaza pe farfurie impreuna cu cotletele, eventual ca garnitura la cartofi la tava.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *