Craciun buget sport medalie premiu licitatie primaria oradea rromi ajutoare alimentare stiri ziare Bihor

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Aproape jumătate dintre români au pentru Crăciun un buget sub 400 de lei

ncă un an sub semnul crizei. Dacă de sărbătorile trecute românii făceau cozi la magazinele de electrocasnice, acum principalele cumpărături de Crăciun sunt dulciurile.
Obiceiul de a face daruri în perioada sărbătorilor de iarnă este unul puternic la români. Însă valoarea cadourilor oferite este una modică în 2010. Bugetul maxim destinat chiar şi cumpărăturilor scumpe, de tipul bijuteriilor sau ceasurilor, nu depăşeşte 200 de lei pentru 63% dintre români.

Performerii sportului bihorean au urcat din nou pe podium

La capătul unui an cu rezultate mai mult sau mai puţin scontate, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a Judeţului Bihor a premiat performerii din 2010. Festivitatea a fost organizată în cadrul Galei Sportului Bihorean, care a strâns la Restaurantul Majestic sportivi, antrenori, conducători de cluburi şi de asociaţii judeţene, profesori, reprezentanţi au autorităţilor locale, centrale şi ai mediului de afaceri. Titlul de cel mai bun sportiv al judeţului i-a revenit unui judoka, Dan Fâşie, echipa anului a fost desemnată, la fel ca şi în 2009, cea de polo CSM Digi Oradea, iar la secţiunea sporturi neolimpice au triumfat Aurelian Fleisz şi Iulian Surlă, de la judo-kata.

Licitaţia pentru Centrul Oncologic, contestată

Conducerea Primăriei Oradea anunţa ieri primirea unei donaţii importante pentru construirea viitorului Centru Oncologic de la Spitalul Municipal Oradea. În acelaşi timp, viceprimarul Gheorghe Carp anunţa că licitaţia privind construcţia şi dotarea Secţiei de radiologie a noului Centru tocmai a fost contestată.
Holcim România a donat municipalităţii orădene 25.000 euro pentru viitorul Centru oncologic, care se va construi la Oradea. Donaţia s-a făcut printr-un contract de sponsorizare.

Ajutoare alimentare pentru comunităţile de romi

Liderul Mişcării Verzilor Bihor, Horea Vuşcan, a desfăurat, în această lună, o campanie de ajutorare a romilor, în care s-au implicat aproximativ 20 de tineri. Cu această ocazie, au fost împărţite alimente de bază pentru câteva sute de persoane de etnie romă.
Am strâns fonduri pentru ajutorarea comunităţilor rome din Oşorhei, Tinca, Telechiu, Batăr, Ţeţchea, Tulca etc. Am acoperit aproape toate comunităţile de romi", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Horea Vuşcan. Pachetele oferite conţineau făină, zahăr, ulei şi conserve.

Masă caldă pentru 150 de orădeni

În Ajun de Crăciun, senatorul Ioan Mang şi deputatul Ioan Sorin Roman oferă o masă caldă pentru aproximativ 150 de persoane din Oradea care nu au posibilitatea să îşi petreacă Sărbătorile de Iarnă cu mesele îmbelşugate.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *