Craiova ar putea ramane fara primar pana in 2012 - ziare de la a la z Craiova

Stiri Craiova si Dolj  |  0 comentarii

Craiova ar putea ramane fara primar pana in 2012! Legea nu mai prevede ca un primar sa isi piarda mandatul daca este tinut in arest mai mult de sase luni

Dupa arestarea primarului Antonie Solomon se vehicula informatia potrivit careia, in toamna anului acesta, vor fi organizate alegeri locale pentru primaria Craiova pentru ca edilul va implini sase luni de stat in arest. Desi aproape nimeni nu se asepta ca Solomon sa stea in inchisoare o perioada atat de lunga, pana ieri pregatirile pentru alegeri erau cel putin la nivelul teoretic.
La baza acestor convingeri statea legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali, care reglementa incetarea calitatii de primar inainte de expirarea mandatului si in urmatoare situatie: imposibilitatea de a o fi exercitat pe o perioada mai mare de 6 luni consecutiv, cu exceptia cazurilor prevazute de lege.
In concluzie, Antonie Solomon isi poate pierde mandatul pana la alegerile din 2012 doar in cazul in care este condamnat, afirmatie confirmata ieri, intr-o conferinta de presa si de prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Sursa: Adevarul.ro

19.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *