Crap la cuptor dupa metoda pescaresca

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ce iti trebuie pentru reteta crap pescaresc: 1 crap marisor, 2 rosii (sau rosii in bulion), cativa catei usturoi si cimbru.

Modul de preparare: Crapul cu solzi, se taie pe spate. Se pune cu solzii in jos si i se deschide burta in asa fel ca sa fie plat, intr-o tava unsa cu 1 lingura ulei si putina apa. Se pune sare, piper, usturoi pisat si felii de rosii (fie proaspete fie conservate) si un pic de cimbru. Se lasa la cuptor, descoperit, la foc mediu pentru 45 min. Se lasa in tava pentru 10 min. afara din cuptor. Solzii vor forma o coaja care se desface singura. Se poate servi cald sau rece cu mamaliga, salata, mujdei de usturoi.

Alte retete pentru pescari de a gati crapul

Alege: 1 kg crap, 150 g de ceapă, 150 g de morcov, 150 ml ulei, 2 ardei graşi, 1 fir de cimbru, 1 căpăţână de usturoi, 2 roşii mici, 50 g de bulion de roşii, 100 ml vin, piper, sare.

Mod de preparare: Crapul tăiat felii se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat mărunt, ardei gras tăiat felii subţiri, piper şi cimbru. Peştele se unge cu ulei. Se dă tava la cuptor încins şi când peştele s-a rumenit, se pune deasupra fiecărei felii de peşte câte o jumătate de roşie mică. Se dă la cuptor până se rumenesc roşiile. între timp, se prepară sosul: se călesc în uiei ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi mărunt, se sting cu bulion subţiat cu apă. Se toarnă deasupra zeamă de peşte (câteva linguri) şi 100 ml vin. Se lasă să dea câteva clocote, se strecoară şi se toarnă sosul peste peşte. Se mai lasă să dea o dată în fiert, ia cuptor sau pe maşină. La fel se pot prepara şi alte feluri de peşte.

SAU
1 kg crap, 200 ml ulei, 500 g ceapă, 1 kg cartofi, 500 g ardei gras, 100 g de pastă de roşii, 100 ml vin, cimbru, pătrunjel, piper, boia, bulion de peşte, sare.

Si fa-i feleul asa: Se taie crapul în felii, care se prăjesc în ulei până capătă o culoare aurie. Cartofii, tăiaţi în bucăţi mai mari, rotunde sau triunghiulare, se prăjesc în ulei; după cartofi, se prăjeşte uşor ardeiul gras tăiat felii subţiri. La urmă se căleşte ceapa, tocată mărunt, ia care se adaugă apoi pasta de roşii (sau bulionul), vinul, puţină boia dulce, cimbru, pătrunjel, piper, sare şi puţin bulion de peşte aromat să nu se subtieze mult sosul).
Se aşază într-o tavă cartofii, ardeiul gras, sosul cu ceapă, iar deasupra se aranjează peştele. Peste bucăţile de crap se pun felii de roşii (fără pieliţă şi seminţe). Se dă tava la cuptor, lăsând să fiarbă până când sosul scade suficient, iar peştele se rumeneşte frumos. Se poate pregăti şi cu alte feluri de peşte.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *