Creier pane - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
750 g creier de porc sau viţel, 2 ouă, 2 linguri de făină, 2 linguri de pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.
 Mod de preparare:
Se spală creierul şi se pune în apă cu puţină sare să fiarbă la foc mic. Se fierbe în aproximativ 20 de minute. Se formează spumă care se îndepărtează cu o spumieră. Se scoate şi se lasă să se răcească, cât să puteţi să-l manevraţi. Umblaţi cu atenţie, se rupe foarte uşor.
Se bat ouăle şi se amestecă cu făina, pesmetul şi puţin piper. Amestecul trebuie să fie un pic mai gros ca aluatul de clătite. Se dă creierul prin acest amestec şi se pune la prajit în uleiul încins. Se prăjeşte pe ambele feţe până se rumeneşte frumos.
Se poate servi cu cartofi natur şi salată de varză cu mărar.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *