Crema de mere la cuptor

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Crema de mere la cuptor :  8-10 mere mijlocii, acrisoare.
Pentru aluat: 120 g faina, 100 g zahar, 6 linguri de lapte, putin untdelemn, 20 g unt, 2 oua, 1/2 pachet praf de copt, 1 praf de sare.
Pentru crema: 160 g unt, 150 g zahar, 2 oua, 1 baton de vanilie.

Mod de preparare:
Se pune cuptorul sa se incinga. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga praful de sare si zaharul. Se amesteca pana cand compozitia seamana cu o spuma. Incorporati, amestecand mereu, faina, praful de copt, laptele si 4 linguri de untdelemn. Aluatul (moale) trebuie sa fie omogen.
Ungeti cu unt o forma rezistenta la foc (teracota sau Jena) si varsati aluatul inauntru. Bagati-l la cuptor 10 minute, apoi scoateti-l afara. In timp ce se coace, curatati merele de coaja si taiati-le in felii mai grosute. Scoateti aluatul si infigeti usor feliile de mar in el, cu partea bombata in afara, bine stranse una intr-alta. Bagati din nou vasul la cuptor, vreme de 15 minute. Crema: taiati batonul de vanilie si scoateti semintele negre si parfumate intr-un castron. Adaugati zaharul, untul topit si ouale. Amestecati pentru a obtine o crema fina.
Dupa cele 15 minute, scoateti aluatul cu mere din cuptor, turnati sosul cu grija peste mere si bagati din nou prajitura la cuptor, vreme de 45 de minute, pana cand se rumeneste deasupra.
Scoateti prajitura si serviti-o calduta sau rece.
Pentru ca prajitura sa iasa bine, aveti nevoie de un vas adanc de cel putin 5 cm, si cu diametrul de 20 cm.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *