Creveţi surpriză - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
10 creveti de marime medie, 10 felii subtiri de piept de curcan afumat, 2 portocale, 50 ml de sirop de grenadine, 30 g seminte snobar, o lingura de miere de albine, 50 g smantana dulce, un pahar de vin rosu demi-sec, 30 g de migdale macinate, 30 g unt, un sfert de tulpina de praz.
 Mod de preparare:
Se curata crevetii de crusta, si se inlatura intestinul din interiorul crevetelui. Se inveleste fiecare in parte cu cate o felie de piept de curcan, si se fixeaza pe mijloc cu o scobitoare. Se pune in tigaie unt , prazul taiat pestisori, sare, piper,si se prajesc la foc mediu pana se inrosesc. Se dau de o parte. Sosul se prepara astfel:se pun in tigaie unt ,semintele de snobar,migdalele , sare ,piper, vin rosu , siropul de grenadine, smantana ,mierea de albine. Se amesteca omogen pana se leaga sosul.
Se taie portocalele in doua, si se aseaza pe farfurie in forma de cerc.Se infig in jumatatile de portocale crevetii in mod uniform. Se aseaza in mijlocul farfuriei un pahar-cupa cu picior care contine putin sirop de grenadine si se completeza cu apa si se pune o lumanare ornamentala. Se toarna sosul pe piciorul paharului .Se aprinde lumanarea si se serveste.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *