Creveti cu ciuperci si cus cus

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingredientele retetei: 1 kg ciuperci, 500 g creveţi decorticaţi, 200 g cuş-cuş, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 300 ml vin alb, 2 cuişoare, susan, 1 legătură de ceapă verde, ghimbir ras, pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, sos de soia, suc de lămîie.

Modul de gatire:  Cus cus -ul se opăreşte cu apă fiartă, se amestecă bine cu sare şi piper după gust, ardeiul gras tăiat în cubuleţe şi seminţele de susan. Se adaugă o lingură de ulei, pătrunjel tocat, se amestecă şi se ţine acoperit.
Creveţii se spală, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, boabele de piper şi cuişoarele. Se lasă la fiert timp de 5-10 minute, se scot şi se pun într-o strecurătoare. Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă ustu­roiul şi ceapa tocate mărunt, o linguriţă de ghimbir, o linguriţă de seminţe de susan şi creveţii. Se călesc timp de cinci minute amestecînd încontinuu ca să nu se ardă legumele. Ciupercile se curăţă, se spală şi se scurg de apă. Se umplu cu amestecul de cuşcuş, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptor. Se ţin zece minute, se scot, iar deasupra se aşează creveţii prăjiţi. Se servesc fierbinţi, stropite cu sos de soia sau suc de lamaie

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *