Criminalul care a ingrozit Clujul a fost demascat - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

El e criminalul care a ingrozit Clujul

Dupa ce, in mai 1971, fusese prins Ion Ramaru, considerat cel mai sangeros criminal de dupa razboi, faptele unui alt personaj puneau pe jar autoritatile si pe criminalisti. Timp de 3 ani, incepand cu septembrie 1972, Romulus Veres a terorizat Clujul. Trei crime si alte cateva tentative de crima, insotite de violuri si de incendieri ale victimelor, au creat in epoca legenda celui denumit “omul cu ciocanul”.
In 5 decembrie 1972, fetita Ana Valentina Florea, in varsta de doar 8 ani, este lovita, violata si incendiata. Pur si simplu are zile si supravietuieste agresiunii. Nu acelasi noroc il are o alta eleva, Aurelia Ciulea. In cazul ei, "omul cu ciocanul" se foloseste de cutit, strapungand- o de 18 ori.
In momentul incatusarii, Veres a parut ca se dezmeticeste ca dintr-un somn, privind mirat in jur. Mai tarziu, in ancheta si la proces, avea sa declare ca era posedat de Satana: "Diavolul ma lega, imi fura infatisarea si omora. Nu eu!". In 3 februarie 1976, judecatorii, convinsi ca au in fata un bolnav psihic, l-au trimis la Spitalul de Psihiatrie din Stei, judetul Bihor, unde avea sa moara de o afectiune hepatica, in 1993. Dar renumele de "omul cu ciocanul" i-a supravietuit.

Sursa: Libertatea.ro

13.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *