Criza de locuri in cresele din Bacau. Parintii asteapta si un an pentru a prinde un loc ! - Ziare Bacau

Stiri CanCan Bacau  |  0 comentarii

Criza de locuri in crese

Parintii care au copii cu varste cuprinse intre 1 an si 3 ani si vor sa-i inscrie intr-o cresa bacauana au de asteptat cel putin un an pentru a prinde un loc. Problema este una veche. Daca inainte de 1989 in municipiul Bacau erau 19 crese, acum sunt doar 5, ceea ce inseamna doar 250 de locuri disponibile in total.
Cea mai multe solicitari par sa fie la Cresa Nr. 6, unde sunt disponibile doar 50 de locuri. Insuficient insa, daca ne gandim ca au fost inregistrate peste 150 de cereri pentru anul acesta.
"Mai avem 10 parinti care s-au inscris pe lista pentru anul 2011. Primul copil intrat anul acesta la grupa mica a fost inscris de parinti pe 19 ianuarie 2009. Avem si copii din alte zone ale Bacaului care vin la noi. Din pacate nu avem unde sa-i primim pe toti", a spus Viorica Chitic, asistent-sef Cresa 6. Aici, o clasa a fost data in folosinta gradinitei care functioneaza in aceeasi cladire. Asta in ciuda lipsei de spatiu necesar cresei. In locul respectiv a fost amenajata o sala de gimnastica. Si in acest caz, Primaria a gasit explicatii.

Sursa: desteptarea.ro

09.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *