Criza primaria barlad accident auto biblioteca faliment afacere job baby sitter proces bani lapte cheltuiala politica stiri ziare Vaslui

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Anul trecut, bârladenii au fost mai darnici

Parcã pentru a infirma realitãtile crizei, în 2010, Primãria Bârlad a colectat circa 91 miliarde lei vechi din taxele si impozitele persoanelor fizice si juridice. Comparativ cu anul 2009, suma a crescut cu peste 36%, însã rãmâne insuficientã pentru a acoperi toate domeniile sustinute cu bani de la bugetul local.

Minor de 5 ani accidentat, la Dumesti

Ieri, pe DN 15 D, pe raza comunei Dumesti, a avut loc un accident de circulatie soldat cu vãtãmarea corporalã gravã a unui minor. Bogdan D., de 32 de ani, din Oniceni, judetul Neamt, conducea un autoturism din directia Roman cãtre Negresti, iar pe raza localitãtii Dumesti a accident un copil în vârstã de 5 ani.

Peste 200 de locuri de munca în agricultura, în Danemarca

Prin intermediul retelei Eures, Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã (AJOFM) Vaslui pune la dispozitia persoanelor interesate 200 de locuri de muncã vacante în Danemarca, pentru lucrãtori în agriculturã, la recoltarea cãpsunilor, mazãrii, zmeurii, cepei, dovlecilor, a altor fructe si legume. De asemene, sunt oferite si circa 10 posturi pentru soferi de tractor/camion/autobuz care, pe lângã culesul propriu zis al legumelor/fructelor, sã poatã munci ca soferi la fermele respective.

Biblioteci informatizate si la sate

La mijlocul acestei luni, au fost deschise oficial toate cele 20 de centre „Biblionet“ din bibliotecile comunale ale judetului Vaslui. Acestea au fost înfiintate gratie finantãrii primite din partea Fundatiei Bill & Melinda Gates. Potrivit afirmatiilor prof. Gelu Voicu Bichinet, directorul Bibliotecii Jude- tene „Nicolae Milescu Spãtarul“, în judetul Vaslui s-au primit 120 de calculatoare, cu care s-au dotat 20 de biblioteci.


    Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania           anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite       horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Falimentul, ultima statie

Lipsa banilor a aruncat în faliment sute de firme din judetul Vaslui. Anul trecut, 241 de societãti au intrat sub incidenta legislatiei privind insolventa. Altfel spus, agentii economici au intrat pe mâna lichidatorilor, în vederea recuperãrii debitelor.

18 ani, o vârsta «complexa»…

Un tânãr în vârstã de 18 ani este cercetat penal pentru sãvârsirea infractiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fãrã a detine permis de conducere si, mai mult, sub influenta bãuturilor alcoolice.

O noua clasa de baby sitter

Confederatia Nationalã a Sindicatelor Libere din România – Frãtia anuntã lasarea unui nou proiect strategic cofinantat din Fondul Social European “Cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, alternativã la somajul determinat de criza economico-socialã”.

Pentru procesele câstigate în 2010, banii vin in 2012

Pentru procesele câstigate în instantã în 2010, dascãlii din cadrul Sindicatului Învãtã- mânt „Tutova“ Bârlad vor intra în posesia drepturilor salariale cel mai devreme în 2012. Si asta numai în proportie de 34% din sumele restante datorate de Ministerul Educatiei sau de consiliile locale.

Bani pentru crescatorii individuali de vaci de lapte

Conform acestei modificãri, pot depune cereri si persoanele fizice care sunt crescãtori de vaci de lapte. Pânã la data de 31 decembrie 2010, din comunele Alexandru Vlahutã, Bogdana, Bogdãnita, Dragomiresti, Gherghesti, Ibãnesti, Ivãnesti, Puiesti, Pungesti si Voinesti cu conditii specific defavorizate s-au depus 37 de cereri.

Cheltuielile de personal în spitale, limitate

Din aceastã lunã, cheltuielile salariale din spitale nu mai trebuie sã depãseascã 70% din totalul cheltuielilor. Economistii spitalelor sustin cã acest lucru va fi posibil doar în conditiile în care bugetul va fi destul de mare ca sã permitã acest lucru.

Moartea, încurajata!

Guvernul Boc se tine de cuvânt. Dupã ce a tãiat fãrã milã prestatiile sociale, «modernizarea» statului continuã cu… majorarea ajutoarele de deces!Pentru un asigurat sau pensionar, ajutorul de deces a crescut la 2.022 lei, iar pentru un membru de familie, l a 1.011 lei. Pânã ieri, în judetul Vaslui deja au fost solicitate 246 de ajutoare de deces.

«Electoratul sa ma judece!»

Ieri, în cadrul unei conferinte de presã, Doina Silistru, senator PSD de Vaslui, si-a prezentat activitatea, desfãsuratã în sesiunea septembrie – decembrie 2010, în Palamentul României. «Consider cã este o obligatie moralã aceea de a-mi prezenta activitatea în fata celor care m-au trimis în Parlament. Dacã am fãcut mult sau putin, electoratul sã mã judece», a precizat senatorul vasluian.

FC Vaslui pe locul 232 în topul IFFHS

In clasamentul pe luna decembrie al Federatiei Internationale de Istorie si Statisticã a Fotbalului (IFFHS), echipa FC Vaslui se mentine pe locul 232, cu 83 puncte, la egalitate cu Flora Tallínn (Estonia), IF Elfsborg Borås (Suedia) si FC Dnyapro Mahilyou (Belarus).

IPJ Vaslui în 2010: 32 de angajari, 39 de plecari

Procentul de încadrare la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui este de 86,28% (82,88% – ofiteri, 88,09% – agenti si 73,91% – personal contractual). În prezent, la nivelul unitãtii se înregistreazã un deficit de 111 politisti si 12 personal contractual.

Liga I, locul 28 în clasamentul IFFHS al campionatelor nationale din 2010

Campionatul României ocupã locul 28, cu 510 puncte, în clasamentul mondial al ligilor nationale pe anul 2010 întocmit de Federatia Internationalã de Istorie si Statisticã a Fotbalului, dat, ieri, publicitãtii, informeazã site-ul oficial al IFFHS. Liga I a înregistrat o cãdere 17 locuri locuri în comparatie cu ierarhia publicatã în ianuarie 2010,

Gradina Zoo Bârlad spera sa intre în acest an în reabilitare

Dupã o asteptare de aproape trei ani, este posibil ca, în cursul acestui an, Grãdina Zoologicã din Bârlad sã primeascã finantarea necesarã plãtii lucrãrilor de reabilitare, sperã primarul Constantin Constantinescu. Potrivit edilului sef, discutiile cu Ministerul Mediului referitoare la acest proiect sunt într-un stadiu avansat.

sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *