Cuş-cuş cu caracatiţă - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
400 g cuş-cuş, 500 g pui de caracatiţă, 700 g roşii, un ardei iute, o ceapă, 200 g spanac, 100 g ruccola, o lingură de oţet, sare, piper, salată de sfeclă roşie, ulei.
Mod de preparare:
Cuş-cuş-ul se pune într-un vas şi se toarnă apă fierbinte peste el, cât să-l depăşească cu două degete. Se acoperă cu o farfurie, se lasă la umflat, apoi se amestecă bine cu o lingură de ulei, piper şi sare.
Puii de caracatiţă se spală şi se pun într-un castron împreună cu oţetul şi apă cât să le acopere. Se lasă timp de 20 de minute, apoi se lasă la fiert în apă fierbinte. Ceapa se toacă mărunt.
Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă cubuleţe. Spanacul se curăţă de codiţe, se spală şi se pune într-un castron alături de frunzele de salată spălate. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se toacă.
Într-o cratiţă se încing patru linguri de ulei. Se adaugă ceapa şi ardeiul, se călesc timp de cinci minute, apoi se adaugă roşiile.
Se lasă să fiarbă zece minute, se pune spanacul tăiat în fâşii şi frunzele de ruccola. Se adaugă o cană cu apă şi puii de caracatiţă. Se fierbe timp de 15-20 de minute la foc mediu, apoi se pune peste cuş-cuş.
Se serveşte alături de salată de sfeclă roşie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *