Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
300 g cuş-cuş, 300 g fasole verde, 400 g ton în ulei, 100 g roşii uscate în ulei, sare, piper, mentă, un vârf de cuţit de boia iute, o lingură de ulei de floarea-soarelui, 100 ml iaurt, 50 ml smîntînă.
Mod de preparare:
 Iaurtul se amestecă bine cu smîntîna, sarea, piperul şi menta tocată. Se acoperă cu un capac şi se introduce la rece.
Într-o oală se pune la fiert apă, cu o linguriţă de sare şi o lingură de ulei. Cînd clocoteşte se ia de pe foc şi se toarnă peste cuş-cuşul pus într-o oală mai mare.
Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle. Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pune la fiert în apă cu sare.
Tonul se scoate din conservă, se scurge de ulei şi se toacă mărunt. Se pune într-un castron împreună cu boiaua iute, sarea şi piperul după gust.
Se adaugă fasolea verde scursă de apă şi răcită, roşiile uscate scurse de ulei şi tăiate în bucăţele.
Se presară menta tocată, se amestecă şi se serveşte imediat, cu sosul de mentă.
Tonul îl putem înlocui cu orice fel de peşte conservat în ulei.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *