Curry cu peşte - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
800 g peste taiat felii (fara oase si pielita, de preferat salau), 3 cepe, 1 rosie, 1 lamaie, 1 ardei iute (mic), 3 linguri ulei, 250 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri praf de curry, 1/2 legatura coriandru, sare, piper macinat.
Mod de preparare:
 
Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa circa 10 minute, la foc mic. Cand s-a inmuiat putin, adaugati feliile de peste, rosia si ardeiul iute taiat marunt. Presarati peste ele praful de curry si turnati un pahar cu apa si frisca nebatuta (sau smantana). Incorporati coriandrul taiat marunt (cu foarfeca), sarea si piperul, acoperiti tigaia cu un capac si lasati pestele sa fiarba 10 minute, la foc mic. Cand e aproape gata, adaugati zeama si coaja de lamaie rasa, amestecati usor si serviti-l cu o garnitura de orez fiert.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *