DNA: Comisari de Garda Financiara arestati pentru 29 zile pentru luare de mita

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:
KÖRNER ROBERT-PAUL, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi
DOBRIN GHEORGHE, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada martie – mai 2010, inculpatul Körner Robert-Paul, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, ajutat permanent de colegul său, Dobrin Gheorghe, a pretins şi a primit de la doi denunţători, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti, suma totală de 13.000 lei pentru a nu lua măsuri legale (o amendă cuprinsă între 30.000 şi 100.000 lei şi confiscarea mărfii) în raport cu neregulile constatate în timpul verificării evidenţei contabile a firmei denunţătorilor.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 9 iunie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar în aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Körner Robert-Paul şi Dobrin Gheorghe pe termen de 29 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi din I.G.P.R. – Direcţia de Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *