De doua ori mai multe solicitari. August de foc, la Serviciul Pasapoarte - Ziare Galati

Stiri Galati  |  0 comentarii

De doua ori mai multe solicitari. August de foc, la Serviciul Pasapoarte

De câteva zile, pe la portile de intrare (dinspre vest) în România au crescut considerabil valorile traficului. August e luna de concediu în Italia si în Spania, adica în doua dintre destinatiile cele mai importante pentru românii plecati la munca în strainatate.
Unda de soc de la punctele de intrare în tara s-a propagat, iata, si la ghiseele de Serviciului Pasapoarte Galati. Se vede asta cu ochiul liber, dar realitatea ne-a fost confirmata si de comisarul sef Aurelian Paduraru, seful serviciului amintit.
„Daca, într-o zi obisnuita, primeam aproximativ 100 de solicitari la ghiseu, luni, 2 august, am înregistrat 203 cereri, iar pe data de 3 august – 246 de cereri”. Bun, dar în Italia si Spania, tari membre ale Uniunii Europene ca si România, se poate circula liber, pe baza cartii de identitate…
„Da, este adevarat”, ne confirma Aurelian Paduraru, „dar din discutiile pe care le avem permanent cu cei care solicita pasaport am înteles ca în Italia, Spania si mai ales în Marea Britanie au fost depistate cazuri de cetateni care s-au prezentat cu carti de identitate falsificate si atunci cetatenii români sunt nevoiti sa prezinte, în anumite situatii, si pasapoartele”.

sursa: viata-libera.ro

06.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *