Declaratia 012 declarare impozit profit anual sau trimestrial

Declaratii fiscale  |  0 comentarii

Instructiuni de completare a declaratiei 012 valabile ptr. anul 2014. Formularul 012 "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit" se utilizeaza de catre contribuabilii, platitori de impozit pe profit, pentru efectuarea optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv pentru renuntarea la aceasta optiune.

Declaratia 012 se depune la organul fiscal competent, pana la data de 31 ianuarie, inclusiv, a anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv a anului fiscal pentru care se renunta la optiunea de aplicare a acestui sistem.
Contribuabilii care, incepand cu data de 1 ianuarie 2014, au optat pentru anul fiscal modificat depun la organul fiscal competent formularul 012 "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit" in termen de 30 de zile de la inceputul anului fiscal modificat.

Optiunea efectuata pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi.

Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute:
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se depune la unitatea fiscala, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata;
- un exemplar se pastreaza de catre contribuabil.

Completarea formularului se face astfel:
Sectiunea "I. Date de identificare a contribuabilului"
Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea contribuabilului platitor de impozit pe profit.
Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza cu codul de identificare fiscala atribuit contribuabilului, potrivit legii.
Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.
Caseta "Domiciliul fiscal" se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al contribuabilului.
Sectiunea "II. Date de identificare a imputernicitului"
Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea/numele, prenumele imputernicitului desemnat de contribuabil, potrivit legii.
Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza cu codul de identificare fiscala atribuit imputernicitului, pentru activitatea proprie.
Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.
Sectiunea III se completeaza bifand, dupa caz, caseta corespunzatoare:
a) exprimarii optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si de plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale, potrivit art. 34 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Optiunea efectuata pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi;
b) renuntarii la optiunea de aplicare a sistemului anual de declarare si de plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale si solicitarea aplicarii sistemului de declarare si plata trimestriala a impozitului pe profit, potrivit art. 34 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Reglementari: Ordin ANAF 3853/2013Ordin 1994/2012.

TAG: PROFIT, CEREALETRIMESTRIAL

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *