Declaratie ziua limbii romane 31/08/2013

Declaratie tip oficiala  |  0 comentarii

„Ziua Limbii Române ne oferă ocazia să preţuim unul dintre simbolurile naţionale, un element care a ajutat la perpetuarea neamului românesc, supus la multe încercări de-a lungul veacurilor. Limba română reprezintă elementul de unitate a românilor de pretutindeni, acel simbol care ne oferă identitate într-o lume aflată în plin proces de globalizare.

Rolul limbii române în formarea statului naţional unitar România a fost esenţial. Aceasta a fost elementul de legătură dintre regiunile istorice româneşti, fapt ce a contribuit, în cele din urmă, la Unirea Principatelor.

Celebrarea graiului românesc în data de 31 august marchează si momentul în care Republica Moldova a adoptat limba română și alfabetul latin. Limba română a fost liantul dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, legătura dintre aceștia nefiind ruptă nici după ce granițele au intervenit și i-au despărțit.

Ca români trebuie să fim mândri că limba noastră, o insulă de latinitate în această parte a Europei, a făcut faţă istoriei şi încercărilor apărute. Este de datoria noastră să transmitem mai departe copiilor şi nepoţilor graiul nostru şi să nu lăsăm vreodată ca acesta să piară.” - Victor Ponta.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *