Descoperire senzationala a finantistilor Guvernului Ponta

Economie  |  0 comentarii

Victor Ponta a uitat promisiunile din campania electorala. Incompetenta conducerii Ministerului Finantelor Publice si in mod special a conducatorilor ANAF risca sa faca din Romania "raiul evazionistilor fiscali". Faptul ca nu sunt bani la bugetul de stat, ca gradul de colectare este cel mai mic din UE nu este din vina firmelor care calculeaza, declara si platesc corect impozitele si taxele, ci este vina celor care conduc destinele financiare ale Romaniei.

Avand in vedere prognozele pentru acest an a incasarilor bugetare precum si faptul ca a inceput deja intocmirea bugetului pentru anul 2014, "specialistii" in finante ai PSD-ului au facut o "descoperire la nivel mondial in materie de finante publice", si anume MAJORAREA COTEI UNICE de la 16% la 22%. Pentru a mai "indulci" mesajul acestia au mai "strafundgandit" ca "vezi Doamne" se va reduce si cota de TVA de la 24 la 22%.

Gandire de bugetari! Gandire de "cvasi manageri"!

Sa luam de exemplu companiile de stat. Ori de cate ori "nu le mai ajung banii" acestia maresc tarifele/preturile bunurilor si serviciilor prestate/livrate. Nu se pot atinge de reducerile de cheltuieli deoarece nu o pot da afara pe ruda nu stim carei persoane importante, nu se pot atinge de reducerea cheltuielilor materiale ca dispare nu stim ce comision incasat. Aceste persoane nu au lucrat niciodata in economia reala, iar daca au lucrat, fie au fost dati afara, fie au lucrat in firme care lucrau preponderent cu firme de stat.

Cei care lucreaza in mediul privat stiu ca in perioadele de criza cel mai dificil lucru este acela de a majora tarifele sau preturile, deoarece cel cu care negociezi este tot o firma privata si tine la afacerea lui. Mai mult vei fi sabotat de ofertele firmelor care au un "feelling" pentru evaziunea fiscala, pastorite voit sau nu de ANAF. Prin ANAF trebuie sa intelegeti orice persoana care are o legitimatie emisa de aceasta institutie si are atributii de control sau aplicarea masurilor de executare silita, nu numai conducatorii din sediul Ministerului Finantelor.

D-lor finantisti care manageriati BANII Bugetului Public National! Va recomandam sa cautati in primul rand solutii de diminuare a CHELTUIELILOR BUGETARE.

Un exemplu de astazi. Aproape toate firmele din Romania primesc o notificare/adresa emisa de ANAF prin care sunt instiintate ca "in urma unei analize de risc firma dvs. poate face obiectul unei verificari .." etc, etc.

Cati bani a cheltuit ANAF pe aceste "fituici" ? Credeti ca evazionistii au vreo problema cand citesc acele randuri?


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *