Dios Pite cu nuca

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Dios Pite cu nuca: Pentru foi: 300 g faina, 200 g margarina, 3 linguri smantana, 1 ou, coaja de lamaie, 3 linguri zahar pudra.
Pentru crema: 7 galbenusuri, 7 albusuri, 1/4 kg zahar tos, 1/4 kg nuca macinata, coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.

Mod de preparare:
Foile: Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de faina (adica 150 g). Separat, se amesteca smantana, oul, zaharul si coaja de lamaie si se încorporeaza în margarina cu faina, adaugandu-se si cele 150 g de faina ramase.
Se rastoarna compozitia pe planseta si se framanta un aluat potrivit (nu prea tare). Se împarte în doua si se întind doua foi.
Crema: Se freaca spuma galbenusurile cu 2/3 din zahar si se bat albusurile cu zaharul ramas. Se amesteca galbenusurile cu nuca, apoi se încorporeaza albusurile batute, amestecand usor. Se adauga coaja de lamaie (sau zaharul vanilat).
Se aseaza prima foaie în tava, se unge foaia cu crema si apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit.
Se scoate din cuptor si, cand s-a racit putin, se pudreaza cu zahar.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *