Doljul in Top 10 - cele mai cheltuitoare judete din Romania - Ziare Craiova

Stiri Craiova si Dolj  |  0 comentarii

Doljul in Top 10 - cele mai cheltuitoare judete din Romania

Zece judete au dat pe bunuri si servicii peste o treime din suma totala alocata acestui segment in intreaga tara. In top 10 pe  primul loc se afla judetul Timis, iar pe ultimul loc - judetul Dolj. In doar 7 luni, Cheltuielile cu bunurile si serviciile realizate de cele zece judete reprezinta circa 1,6 miliarde lei (circa 376 milioane euro), peste o treime din sumele puse la bataie de toate cele 42 de judete.
Spre exemplu, Consiliul Judetean Dolj a alocat 2,2 milioane lei pentru proiectare tehnica pentru lucrari publice, insa capul de afis in clasamentul celor mai cheltuitoare judete ale tarii intr-un an de criza este tinut de Timis, Cluj si Constanta. Topul celor zece zone care au platit multi bani pe bunuri si servicii mai cuprinde judetele Brasov, Ilfov, Bihor, Prahova, Mures si Iasi, conform datelor transmise de Ministerul Finantelor.
Potrivit unui raport publicat in luna mai, in primele patru luni ale anului institutiile guvernamentale si companiile de stat au cheltuit pe bunuri si servicii circa 124 milioane euro, suma apropiata celei din intregul an 2009. Banii au fost platiti pentru achizitia unor obiecte precum laptopuri, computere, masini, telefoane mobile, aparate de aer conditionat sau fotocopiatoare si imprimante laser color.

Sursa: Adevarul.ro

06.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *