Doradă cu broccoli - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 dorade mai mari, 1 kg broccoli, 500 ml vin alb demisec, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 3 cm rădăcină de ghimbir, 2 frunze de dafin, 2 lămîi, 1 linguriţă de seminţe de coriandru, mărar, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
 
Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Usturoiul se curăţă de foi, se taie în felii şi se pune lângă ceapă.
Peştii se condimentează, se umplu cu legumele tăiate, seminţele de coriandru şi ghimbi­rul dat pe răzătoare.
Se pun într-o tavă, se ung cu ulei şi se aşază feliile de lămîie, frun­­­­zele de dafin, vinul alb şi puţin ulei.
Se adaugă un pahar cu apă, sare, piper şi se introduce tava în cuptor.
Se ţine circa 25-30 de minute, se scoate şi se ţine la cald. Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare.
Se scurge de apă, se ames­tecă bine cu ulei, sare, piper şi se serveşte alături de peştele fierbinte.
Se poate servi cu mujdei de usturoi sau sos vinegretă cu mărar.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *