Doradă la grătar - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 buc. doradă, păstrăv sau şalău (a 400 g), 4 crenguţe cimbru, 4 foi de dafin, 8 fire de pătrunjel verde, sare, piper, 150 ml ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, 100 g măsline negre fără sâmburi, 8 roşii, 1 ceapă.
Mod de preparare:
Peştele se curăţă şi se spală bine şi pe dinăuntru, şi pe dinafară; se şterge cu un şervet de bucătărie. În burta lui se pun câte 1 crenguţă de cimbru, 1 foaie de dafin şi 2 fire de pătrunjel. Se sărează, piperează, se unge cu puţin ulei şi se frige pe grătarul încins, câte 7-8 minute, pe ambele părţi. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă roşiile întregi, se sărează, piperează, se stropesc cu puţin ulei şi se lasă 10 minute la călit. Restul de (cca 100 ml) se amestecă cu zeama de lămâie.
Se aşează pe fiecare farfurie câte un peşte, 2 roşii, se stropesc cu amestecul de ulei şi zeamă de lămâie şi se presară cu măsline tăiate rondele.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *