Doua scoli din Ciofrangeni judetul Arges au fost achitate cu credite bancare - Ziare Pitesti

Stiri Arges  |  0 comentarii

Doua scoli din Ciofrangeni achitate cu credite bancare

Doua unitati scolare din comuna Ciofrangeni au fost reabilitate cu bani de la banca, luati cu imprumut prin angajament de credit bugetar. Teama cea mare a fost aceea ca scolile sa nu intre sub sechestru pentru neachitarea creditului bancar.
Intre primarul de la Ciofrangeni si ISJ Arges a inceput un adevarat razboi. Primarul acuza ISJ-ul ca nu da drumul la banii de la Guvern, iar ISJ-ul se apara cu o serie de chichite care tin de contabilitate.
Lucrarile de reabilitare ale celor doua scoli au fost realizate in vara anului 2008, prin programul national, valorea totala fiind de peste 700.000 de lei. O parte din bani au fost achitati (100,000 de lei), ramanand de platit si pana la aceasta ora suma de 638.ooo de lei. „Constructorul facea presiuni sa-si recupereze banii pentru lucrari, iar noi am gasit solutia printr-un angajament de credit bancar, facut in 2009 pe care trebuia sa-l platim din 2010. Inspectoratul ne-a promis atunci ca in mai 2010 cel tarziu vor da drumul la restul de bani, aprobati prin HG 655. Banii nu au venit nici acum", spune primarul Ciofrangeniului, Dorin Panteru. Cat despre ideea ca scolile ar putea intra sub sechestrul bancii care a acordat imprumutul, primarul infirma. „Nu se pune problema sa se intample asa ceva si profesorii, elevii, nu trebuie sa-si faca probleme pentru ca sunt primarul acestei localitati si acest lucru nu se va intampla.", adauga Dorin Panteru.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *