Dragoste si iubire: Mesaje si citate celebre despre dragoste si iubire. Iubirea asa cum a vazut-o Stendhal

Declaratii de dragoste  |  1 comentarii

Dragoste si Iubire de la a la z. In aceasta pagina ne-am propus sa facem o culegere de texte cu mesaje si citate celebre despre dragoste si iubire.

Iata ce spunea Stendhal despre dragoste si iubire. Exista patru tipuri de iubire:

1. Iubirea - pasiune - cea a calugaritei portugheze, iubirea capitanului de Vesel, a jandarmului din Cento;
2. Iubirea - inclinatie, cea care domnea in Paris pe la 1760 si pe care o putem intalni in romanele de dragoste din acea perioada.
3. Iubirea senzuala - La vanatoare porniti in cautarea unei frumoase si tinere tarancute care fuge in padure. Toata lumea cunoaste iubirea nascuta din acest gen de placere si oricat de arid si necuviincios i-ar fi caracterul, iubirea senzuala incepe la 16 ani.
4. Iubirea din vanitate. Cea mai mare parte a barbatilor iubesc si au o femeie la moda asa cum ai un cal frumos sau un lucru necesar luxului celor tineri. Vanitatea mai mult sau mai putin satisfacuta, mai mult sau mai putin provocata, naste entuziasm.

Placerea senzuala, fiind un lucru firesc, este cunoscuta de toata lumea, dar in ochii sufletelor tandre si pasionate, ea nu ocupa decat un loc inferior. Unele femei virtuoase si tandre aproape ca n-au idee ce inseamna placerea senzuala; rareori i s-au cedat, si chiar si atunci, inflacararea iubirii-pasiune aproape ca le-a facut sa uite de placerile trupesti.

Cum se naste iubirea ?

Iata ce se intampla in sufletul nostru:
1. Admiratia

2. Iti spui: "Ce placere poate fi mai mare decat sa poti saruta, sa te lasi sarutat ! "

3. Speranta.
   Studiezi perfectiunea; acesta este momentul in care o femeie ar trebui sa cedeze pentru a atinge cele mai intense placeri sensuzale. Dar celor mai retinute femei li sa inrosesc ochii in aceste momente; pasiunea este atat de puternica, placerea atat de intensa, incat se tradeaza prin gesturi surprinzatoare.

4. Se naste iubirea
   Sa iubesti inseamna a simti placerea de a vedea, atinge, simti prin toate simturile, si cat mai aproape posibil, obiectul care-ti starneste iubirea si in care s-a trezit iubirea.

5. Incepe prima cristalizare.
   Iti place sa o impodobesti cu toate darurile pe femeia de a carei iubire esti sigur. Iti amintesti intreaga bucurie cu o infinita placere. Exagerezi o insusire superba, care tocmai ti-a picat din cer, pe care n-o cunosti si de posesia caruia esti sigur. Ceea ce numesc eu cristalizare este operatia prin care spiritul descopera in tot ce exista noi perfectiuni ale obiectului iubit.
   Un barbat indragostit ii atribuie femeii iubite intreaga perfectiune, cu toate acestea insa, atentia poate fi usor distrasa, pentru ca inima se satura de monotonie, chiar in cazul unei fericiri perfecte.

6. Se va naste indoiala.
   Iubitul care si-a revenit din zapaceala initiala si capatand obisnuinta fericirii, sau manat de teoria care, bazata intotdeauna pe cazurile cele mai frecvente, intereseaza doar femeile usoare, iubitul, deci, pretinde tot felul de asigurari si vrea sa-si forteze fericirea.
   Raspunsul la aceste pretentii este indiferenta, raceala si chiar furia.

Comentarii facebook

1 Comentarii la articol

  • nikoo

    30 Octombrie 2012, 18:48

    1

    foarte frumos puneti mai multe mesaje de dragoste

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *